Lay(ers) & lectures @ CNDB


1403279_594678417258572_61337478_o

Thursday, November 28, 2013 | Time7: 30pm until 9:30pm | Where: Centrul National al Dansului Bucuresti – B-dul Marasesti 80 – 82 | Description: Dublu eveniment pe 28 noiembrie la CNDB!

Spectacolul Lay(ers) creat si interpretat de Cristina Lilienfeld + lectures Mihaela Michailov, Igor Mocanu si Cristina Modreanu

Lay(ers) explorează conexiunea dintre piele ca organ și emoție. Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atât senzorial cât și emoțional. În imaginea respectivă tema este legată de pielea umană și felul în care ea trăiește, se schimbă, se decojeste. M-a dus cu imaginatia la acele măști pentru îngrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am început să caut similarități între pielea șarpelui care se schimbă când nu mai este potrivită pentru el, între scoarța copacului care se usucă, se crapă într-un mod foarte expresiv și pielea umană.

În această călătorie am descoperit, cu fiecare etapă și strat de piele explorat, noi emoții din ce în ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte pielea exprimă interiorul nostru iar pe de altă parte, o văd ca pe un “paznic” care face legatura între noi și lume. Astfel, este o luptă de a pătrunde în interior, de a lăsa emoțiile să se exprime, de a lăsa sinele să iasă.

Lay(ers) este un spectacol în care vă las să pătrundeți în interiorul meu și să mă vedeți în toată vulnerabilitatea.

Piesa a fost realizată în cadrul unei rezidențe ArtistNe(s)t la Luxemburg oferite de Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L și a obținut recent Marele Premiu al competiției ALT CONCURS NAȚIONAL DE COREGRAFIE.

Lay(ers)
O piesă de Cristina Lilienfeld
Concept și interpretare: Cristina Lilienfeld
Muzica: Brian Eno: The Big Ship și Portsihead: The RIP
Lumini: Cătălin Nicolescu
Mulțumiri: Bernard Baumgarten și Cosmin Manolescu pentru suport
Producători: Centrul de Cultura “George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L

Cristina Lilienfeld a studiat coregrafia în cadrul UNATC (promoția 2008) și psihologia (promoția 2007) căutând punctul în care cele două discipline se întâlnesc. A studiat tehnici de dans contemporan precum: Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkreis, Flying Low Technique precum și diferite tehnici de improvizatie dar și tehnici de dezvoltare personală în cadrul formării în psihoterapia experiențialistă. În 2012 a lucrat în cadrul rezidențelor E-motional Bodies and Cities la studio Zona D, pentru proiectul „My invisible Body “ care a avut o prezentare ( work in progress) pe 1 noiembrie alături de dansatoarea Virginia Negru. În prezent lucrează la o serie de performance-uri/instalații în colaborare cu Georgiana Dobre și Ana Costea (You’ve got to…), Gina Șerbănescu (“There in the I”), Smaranda Gabudeanu (actrița/performer- “Your words on my skin”), Loredana Larionescu (dramaturg – instalația “How it works”).

Mai multe detalii pe: http://www.cndb.ro/

One response to “Lay(ers) & lectures @ CNDB

Comentează

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.