[comunicat de presă] ÎNCEPE ”POVESTĂRIA”


fb povestaria5

Ascociația culturală EȘTI POVEȘTI, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și cu Școala Generală nr. 131 București, anunță începerea proiectului POVESTĂRIA.

Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, urmărește apropierea copiilor din orașul Râmnicu Vâlcea și din cartierul Rahova din București de literatură și cărți, precum și expunerea celor mici la evenimente culturale.

Scopul proiectului “POVESTĂRIA” este să înlăture barierele invizibile, fizice sau mentale, care separă acum cartierele și diversele comunităţi, precum și obstacolele care fac orașul inaccesibil unor grupuri marginalizate. Proiectul caută să identifice și să folosească potențialul creativ al copiilor din Râmnicu-Vâlcea și din cartierul Rahova, pentru reinterpretarea și rescrierea unei geografii imaginare și personale a zonelor în care aceștia locuiesc.

Prin susținerea de ateliere de povești noi, originale, prin tehnica teatrului de tip Kamishibai, proiectul POVESTĂRIA caută să-i facă pe copii să devina conștienți de spațiul în care locuiesc și să-i determine să-și construiască noi și trainice legături emoționale cu locul de apartenență.

Atelierele vor fi susținute de scriitoarea Victoria Pătrașcu și se vor desfășura la Râmnicu Vâlcea, în lunile iulie și august, și la București, în lunile septembrie-octombrie.

Principalele rezultate pe termen lung ale proiectului vor fi: promovarea potentialului creativ al copiilor, familiarizarea personalului institutiilor partenere cu metode alternative, moderne de promovare a lecturii în rândul copiilor și tinerilor, stimularea institutiilor de a aplica metoda propusă de acest proiect pentru propriile grupuri țintă, dezvoltarea abilitatilor de comunicare ale copiilor prin simbioza dintre literatură, teatru, pictură/ desen.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în intregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Logo AFCN - Proiect - Alb - Negru- Gri logo bun (1)

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.