Meditația interpersonală cu Sanda Watt și George Petre


Meditația interpersonală reprezintă o practică formală a mediației dialogate și oferă un spațiu protejat de exersare a prezenței conștiente (mindulfness) în relații, a unor interacțiuni eliberate de rolurile sociale în care am intrat vrând-nevrând, de povara așteptărilor din partea celorlalți, a unei capacități autentice de ascultare, nebruiate de politețea forțată a unui răspuns, a clarității în exprimare, fără teama de a fi înțeleși greșit și de a fi judecați.

Scopul acestei practici este acela de a transfera în relațiile din viața de zi cu zi calitatea atenției conștiente, a prezenței și echidistanței obținute, în genere, în practicile contemplative individuale. În același timp, permite practicanților meditației tradiționale sau tehnicilor de mindfulness să pună în context suferința relațională, percepția de sine, teama de a fi văzut sau, dimpotrivă, teama de a nu fi văzut, cu o egală exersare a celei mai autentice calități de ascultare a celuilalt.

Atelierul de Introducere în practica Meditației interpersonale urmărește  formarea unui grup de practică, pentru crearea unui spațiu securizant și confortabil de exersare a ființei relaționale. Suportul opțional de studiu al acestei practici este cartea Meditația interpersonală: Trezirea în relație, de Gregory Kramer, Editura Herald, 2015. 

Detalii curs:  Cursul este compus din 4 sesiunii săptămânale și o ședință introductivă de aproximativ 2.5 ore, cuprinzând teorie și practică.

Sesiune introductivă (intrarea este liberă și deschisă tuturor). 17 noiembrie, orele 18:30 – 21:00  Temă: Meditația naturală în relație și în afară. Bazele practicii interpersonale.

Program Săptămânal:

Joi 19 noiembrie, orele 18:30 – 21:00 Conștientizarea stresului interpersonal și posibilitatea eliberării.  Destinderea în corp.

Joi 26 noiembrie, orele 18:30 – 21:00 Cauzele stresului interpersonal. Prezența emoțiilor. Deschiderea în practică. Arta ascultării profunde.

Joi 3 decembrie, orele 18:30 – 21:00 Procesele gândirii și încrederea în ceea ce apare. Prezența cu dialogul interior.

Joi 10 decembrie, orele 18:30 – 21:00 Practica în dialog: ascultarea profundă, rostirea adevărului.  Integrarea în viața cotidiana.

Cost Program: 200 ron (140 ron / studenți, persoane cu dificultăți financiare).

Locație: Asociatia Alethea – Centrul Anahata, Str. Fabrica de Chibrituri 16

Detalii și înscrieri: info@yogaepoche.ro ; http://yogaepoche.ro

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.