ROMÂNIA CONTEMPORANĂ. PRACTICI, LUCRĂRI ŞI TIPURI DE ESTETICĂ ÎN DANS 2005 – 2015


Invitați: Anca Tudor, Varvara Ștefănescu, Cosmin Manolescu, Andreea Căpitănescu, Gina Șerbănescu, Igor Mocanu

Evenimentul se deschide cu lansarea proiectului „Romanian Independent Choreographer”, o platforma online, tip bază de date, pentru promovarea și distribuirea creațiilor coregrafilor independenți de performance art, teatru și dans contemporan.
Conferințele vor avea loc în Sala Mircea Vulcănescu, Biblioteca Națională a României.Program:
28 oct. 12:00 – 14:00
29 oct 12:00 – 14:00

Intrarea liberă.

În ultimii ani discuțiile despre dans au devenit un tabu. Majoritatea timpului se petrec cu ușile închise, între grupuri mici sau mai mari de artiști. Ideile despre dans nu ajung la public decât sub forma spectacolelor, a cursurilor sau a cronicilor și de cele mai multe ori reflectă doar o opinie sau alta.

Manifestarile artistice și evenimentele ce au avut loc în ultimii zece ani în dansul contemporan au pus oamprenta puternică asupra felului în care se face arta contemporană la ora actuală în România. O serie de artiști au recontextualizat dansul, în vreme ce alții au rămas fideli curentelor moderne.

Care au fost punctele de pornire în dezvoltarea dansului contemporan actual, care au fost problemele cu care s-au confruntat artiștii, care este starea actuală a dansului contemporan românesc, sunt întrebările de la care va porni conferința „România contemporana. Practici, lucrări și tipuri de estetică în dans 2005-2015”.


„ROMÂNIA CONTEMPORANĂ. PRACTICI, LUCRĂRI ŞI TIPURI DE ESTETICĂ ÎN DANS 2005 – 2015” este un eveniment din cadrul proiectului cultural ”Zilele Dansului Contemporan la Biblioteca Națională”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și organizat de Asociația Secția de Coregrafie în parteneriat cu Biblioteca Națională a României.

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.