Club de Discuții: MARШRUTKA // Vlad Petri, Serghei Chiviriga și Igor Mocanu


10974327_811129212291005_885285510777408842_o

Club de Discuții: Marshrutka
Invitați: Vlad Petri, Serghei Chiviriga
Moderator: Igor Mocanu

MARSHRUTKA (cuvînt derivat din rusescul маршрут/marshrut – rom. rută, însemnînd maxi-taxi sau microbuz) a fost un proiect independent de observare a realităţilor post-sovietice, generat de artiștii Serghei Chiviriga, Alice Monica Marinescu, Vlad Petri și David Schwartz și finanțat exclusiv din surse private.

Călătoria s-a desfășurat în perioada august-octombrie 2011, a adunat 16.000 de kilometri parcurși cu autostopul și alte mijloace de transport în comun și a trecut prin Ucraina – Rusia – Kazahstan – Kîrgîzstan – Tajikistan – Uzbekistan – Georgia și Armenia. În urma călătoriei a rezultat o serie de documente video, fotografice și audio, pe care le găsiți la adresa http://www.vladpetri.ro/ro/proiecte/marshrutka.html

Dacă ești curios să afli povești din călătorie și să le pui întrebări, te așteptăm duminică, 22 februarie, de la 19.00 în Londophone (Str. Zalomit 2, București).

La discuții vor participa doi dintre călători: Vlad Petri, fotograful expediției și Serghei Chiviriga, interpretul de rusă și ”consilierul” acesteia. Întîlnirea va fi moderată de ziaristul și criticul de artă Igor Mocanu.

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.