See what we do! Vezi ce facem! Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, expozitie


20131001_Afis_Svenska_Tecknare

Comunicat de presa de la microeditura suedeza din Stockholm, pionier press.

Vino să vizitezi expozitia Vezi ce facem! Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi care va avea loc in perioada 7–19 octombrie 2013 la UNAgaleria – Galeria Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, Str. Budisteanu nr. 10, sector 1 Bucuresti.

Vernisaj

Vernisajul va avea loc luni 7 octombrie orele 18 si inaugurarea expozitiei va fi facuta de catre Excelenta Sa Ambasadorul Suediei la Bucuresti Anders Bengtcén. Ca invitati din Suedia vor fi prezenti de asemenea si ilustratoarea suedeza Karin Cyrén si profesorul in ilustratie Andreas Berg.

Album

Cu ocazia acestui eveniment este editat albumul ilustrat (in limba engleza) See what we do! The Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers, 96 de pagini, bogat ilustrat si cu eseuri despre ilustratia suedeza contemporana si experienta activitatii asociatiei.

Publicul romanesc are ocazia sa viziteze prima expozitie de ilustratie si design grafic suedez in Romania, evenimentul facand parte din proiectul de colaborare suedezo-roman Harap Alb ce are ca scop infiintarea in Romania a unui spatiu dedicat cartii romanesti ilustrate pentru copii (grupa de varsta 0–12 ani) si lecturii dupa modelul suedez Junibacken.

Spatiu in spirit suedez

In cadrul expozitiei sunteti invitati sa intrati intr-un spatiu de cultura vizuala si literara suedeza, 100 % swedishness, in compania a 29 de ilustratori si designeri de grafica suedezi printre care autoarea cartii ilustrate Eroii din gradina de legume si produselor pentru copii IKEA FAMILY Charlotte Ramel si Nina Ulmaja designerul sef al uneia dintre cele mai mari edituri din Suedia, Bonnierförlagen.

Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, Svenska Tecknare si-a inceput activitatea in 1955 si reuneste peste 1200 de membri.

Agenda de activitati

Luni 7 octombrie orele 15–17

Bucătari moi-inteligenți și elefanți mici-supărați! (Creeaza propriul tau personaj de poveste)

Luni 7 octombrie orele 15–17, Libraria Bastilia, Piata Romana nr 5, sector 1, Bucuresti.

Karin Cyrén membra a Asociatiei ilustratorilor si designerilor grafici suedezi va sustine un master class la Libraria Bastilia care se adreseaza in primul rand copiilor dar si celor plini de fantezie interesati sa-si deseneze propriile personaje de poveste. Intrare libera. (Vezi afis.)

Inaugurarea expozitiei Vezi ce facem! Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi

Luni 7 octombrie orele 18–20, UNAgaleria, Str. Budisteanu, nr 10, sector 1, Bucuresti.

Vernisaj si inaugurarea expozitiei de catre Excelenta Sa Ambasadorul Suediei la Bucuresti Anders Bengtcén. Ca invitati din Suedia vor fi prezenti de asemenea si ilustratoarea suedeza Karin Cyrén si profesorul in ilustratie Andreas Berg, alaturi de curatoarea expozitiei – designerul de grafica suedeza, de origine romana Arina Stoenescu.

Marti 8 octombrie orele 11–13

Despre ieri, astazi si maine in ilustratia suedeza pentru copii

Marti 8 octombrie orele 11–13, UNAgaleria, Str. Budisteanu, nr 10, sector 1, Bucuresti.

Discutie cu invitatii suedezi Karin Cyrén, ilustratoare, membra a Asociatiei ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi si Andreas Berg, profesor in ilustratie.

Proiectul Vezi ce facem! Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, Svenska Tecknare este o colaborare intre microeditura pionier press, Stockholm, Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, Svenska Tecknare, Universitatea Nationala de Arta Bucuresti si Clubul Ilustratorilor, cu sprijin financiar din partea Comitetului suedez de granturi.

Parteneri

Svenska Tecknare, UNAgaleria, Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, Ambasada Suediei, Libraria Bastilia, IKEA FAMILY, Clubul Ilustratorilor

Informatii utile

Ce? Ilustratori si designeri de grafica suedezi viziteaza Romania

Unde? expozitie la UNAgaleria, Str Budisteanu nr 10, master class la Libraria Bastilia, Piata Romana nr 5, sector 1, Bucuresti

Cand? 7–19 octombrie 2013

Intrare libera

Imagini de presa

See what we do! The Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers, Svenska Tecknare

Vezi ce facem! Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, Svenska Tecknare

Link pentru imagini de presa

https://www.dropbox.com/sh/45uih8ftxmubcs5/9LttA1bdfC

Contact

Pentru mai multe informatii despre evenimente si proiect va rugam contactati:

Arina Stoenescu, designer de grafica, editor pionier press

arina.stoenescu@pionierpress.se

+40 765 931 726

+46 704 911 991

Aurora Kiraly, manager UNA galeria

aurora.kiraly@gmail.com

+40 731 008 127

Simona Pop, cultural officer Ambasada Suediei

simona.pop@gov.se

+40 728 555 390

pionier press

Pionier press este o microeditură cu sediul la Stockholm, inițiată de designerul Arina Stoenescu, în 1991, cu profil editorial de carte de artist, carte bilingvă pentru copii și tipografie experimentală. Un interes special este dedicat subiectelor românești.

http://www.pionierpress.se

Svenska Tecknare

Asociatia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi, Svenska Tecknare este o asociatie profesională care organizează ilustratori, graficieni, animatori și desenatori de banda desenata din Suedia. Asociatia fiinteaza din 1955, are peste 1200 de membrii si activeaza pentru a consolida și dezvolta rolul profesional al acestora. Asociația publică revista Tecknare (Desenatorul) care apare cu șase numere anual si organizeaza concursul jurizat Kolla! (Priveste!) .

Link unde se pot descarca materiale de presa, comunicat si imagini

https://www.dropbox.com/sh/560h1ii1r13hhn8/J01J9isEoR

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.