Zaza Burciuladze, "Infuzie de Kafka" – McDonald’s scene


La McDonald’s sunt zile de post. Există zile ale diferitor țări – grecești, mexicane… Acum avem și de post. Sunt curioasă, cărui deștept i-a trecut prin minte o idee atât de perversă? Iar oamenii asta și așteaptă – merg toți, se botează, bălmăjesc „Tatăl nostru” – se leapădă de păcate. Își miruiesc frunțile cu unguentul miraculos. La „Happy Mill” ți se oferă drept „surprize” mici figurine sfințite. Poți să-ți alegi pe oricare din cei doisprezece apostoli, dar și pe Christos pe cruce sau pe Ioan Botezătorul. Crucea Roșie nu mă lasă să spun minciuni, nu sunt deloc feministă, dar că totu-i o mare țeapă, cu asta sunt de acord. Căci până și la McDonald’s nu găsești nici o femeie printre atâția sfinți și apostoli. În Tbilisi a fost un patriarhat total dintotdeauna. It’s a men’s, men’s, men’s world! Ei, lasă! Astăzi oricum toate-s sfințite, de la coca-cola, până la gheața pisată. Se explică, pentru copii, cea mai de succes jucărie după Christos este Ioan: e din fosfor și luminează. În plus, i se deșurubează capul, în timp ce palmele elimină o secreție luminoasă. Iar crucifixul lui personal Jesus, dacă apeși pe butonul montat într-o parte, întreabă cu o voce feminină, ca la telefoane: „Eli, Eli, Lama Sabahtani?” – ceea ce în traducere înseamnă: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?”. Din carne au doar Fish Burger. Și la toate ai drept bonus un pachețel cu mir: Fish Burger + mir, fries + mir, salată + mir ș.a.m.d., ș.a.m.d.

La început am crezut că mi-au pus ketchup în pachețel. Dar am descoperit că era mirul făcător de minuni.

METODA DE FOLOSIRE

A MIRULUI FĂCĂTOR DE MINUNI

A CĂLUGĂRULUI GAVRIIL

 

Înainte de folosire trebuie spusă rugăciunea „Tatăl nostru”.

După care introduceți degetul mic de la mâna dreaptă în untdelemn și aplicați-l pe frunte, ca la semnul crucii: de sus în jos și de la dreapta la stânga (acțiunea respectivă ferește cugetul din calea răului).

Apoi puteți aplica mirul, în formă de semnul crucii, pe locurile bolnave. Pentru bolile interne, a se consuma de două-trei ori pe zi câte jumătate de linguriță.

Nu sunt permise fierberea sau prăjirea alimentelor în sus-pomenitul mir, asemenea și amestecarea acestuia cu alte uleiuri.

Puteți împărți untdelemnul cu cine credeți de cuviință.

Fabricat în Georgia. Masa netă 5g.

Mai e nevoie să spun că în toiul cinei Zaza a luat următoarea geană, a înmuiat-o în mir precum cartoful în ketchup, și a băgat-o în gură?

(traducerea imi apartine, aflata in curs de aparitie)

Advertisements

5 responses to “Zaza Burciuladze, "Infuzie de Kafka" – McDonald’s scene

  1. Pingback: Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti III « a capriccio·

  2. Jazzul mineral îl vreu integral. Dar apreciez provocarea pe care ţi-ai asumat-o, cu slangul rusesc nu-i de glumit :). Multă baftă!

  3. dada, le-am vazut la vremea respectiva, foarte tari, la fel de tari ca feedbackul :)) sper sa iasa bine, macar pe jumatate cit autorul 🙂 precizez ca pe linga cele trei nuvele din “Infuzie de Kafka”, editia romaneasca va contine si “Passive Attack”, epilogul jazzului mineral. tineti-mi pumnii 🙂 si multumesc pentru postare

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s