Viaţa celorlalţi. Proiect de lege privind cooperarea strategică a SRI cu BCM


Domnului Preşedinte al CSAP

Domnule Preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Patriei,

Din informaţiile care ne-au parvenit în data de 21 septembrie 2009 de la Pilonul de Securitate şi Control prin Structurile de Securitate şi prin Structurile Juridice de Control şi Audit, cît din cele care ne-au parvenit de la Pilonul Informaţii, Operaţiuni, Analiză şi Planificare prin Direcţiile Judeţene de Informaţii, toate aflate în componenţa Serviciului Român de Informaţii, aducem la cunoştinţă că în urma unei monitorizări sistematice şi strategice pe un eşantion temporal de un an, incluzînd perioada 1 septembrie 2007 – 1 septembrie 2008, s-a constatat:

–          Oamenii devin mai comunicativi atunci cînd sînt copleşiţi de sentimente (90% din cazuri).

În Comuna Băbăreni, Judeţul Aslui, cetăţeanul Lae Cormoran a plîns. Întrebat de ce plînge, Lae Cormoran şi-a povestit viaţa în cele mai mici detalii, începînd cu adolescenţa, cînd împreună cu o gaşcă de prieteni a pus la cale extragerea din avutul Statului a unor bunuri de preţ, şi terminînd cu tendinţa lui ornitofilă din ultimele luni.

– Sentimentele copleşitoare generează informaţii de gradul I[1] (80% din cazuri).

În Comuna Băreni, Judeţul Slui, cetăţeanul Petru Atatei a fost fericit. Întrebat de ce este fericit, Petru Atatei a povestit despre metodele prin care a reuşit să-şi facă nepotul, Marius Atatei, să treacă ilegal graniţa Republicii Moldova, iar de-acolo să emigreze în Rusia, de unde ştim că sub numele Piotr Petrovici Papaşkin s-a implicat în procesul gazelor livrate Ucrainei.

–          Informaţiile de gradul I sînt transformate în informaţii de gradul II prin canalele media (100% din cazuri).

Privind cazul lui Lae Cormoran, postul privat de televiziune ORP TV a difuzat ştirea că Lae Cormoran a violat mai multe găini în ultimii 5 ani. Conform raportului pe 2008 al Direcţiei Veterinarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Agricole, 98% din găinile violate au şanse de viaţă scăzută, de la 5 zile la 1 săptămînă. În conformitate cu informaţiile prezentate de către Departamentul Decesuri Non-umane din cadrul Direcţiilor Judeţene de Informaţii, în anul 2008 au murit cca. 4.000.589.348 găini, ceea ce a dus la diminuarea drastică a livrărilor pe care le efectuează statul nostru pentru concernul KFK.

–          Canalele media livrează informaţii de gradul III atunci cînd fac uz de internet (100% din cazuri).

Potrivit portalului de ştiri www.hardnews.com, care a preluat ştirea de la postul privat de televiziune ORP TV, cetăţeanul Lae Cormoran ar fi avut tendinţe ornitofile din cauza celor 3 decesuri survenite în familie: mama, tata şi fiica.

–          Informaţiile de gradul III stîrnesc sentimente copleşitoare (90% din cazuri).

În cadrul comentariilor din footer-ul paginii web a www.hardnews.com, comentatorii au folosit emoticoane în proporţie de 99,99%. Cele mai utilizate emoticoane au fost: 🙂 – 6 %, 😦 – 23%, ;-( – 71%, în ocurenţă cu nenumărate informaţii privind viaţa intimă a comentatorilor.

Domnule Preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Patriei,

Din informaţiile care ne-au parvenit în data de 21 septembrie 2009 de la Pilonul de Securitate şi Control prin Structurile de Securitate şi prin Structurile Juridice de Control şi Audit, cît din cele care ne-au parvenit de la Pilonul Informaţii, Operaţiuni, Analiză şi Planificare prin Direcţiile Judeţene de Informaţii, toate aflate în componenţa Serviciului Român de Informaţii, s-a mai constatat:

Oamenii sînt copleşiţi de emoţii cel mai mult în timpul sărbătorilor, nivelul sentimentelor depăşind cu mult cazurile particulare de: naştere, deces, dezvirginare, copulaţie, căsătorie, divorţ, despărţire, aniversare; realizările profesionale avînd în plan emoţional acelaşi emobarometru precum sărbătorile legale ori celelalte sărbători. Prezentăm mai jos emobarometrul (procent per emoticon) pe perioada investigaţiei curente:

Zile oficiale de sărbătoare în care nu se lucrează:

Dată Nume J L Observaţii
12 ianuarie Anul nou 80 20
Aprilie/Mai Paştele 50 50 Două zile †
1 mai Ziua muncii 90 10 Ziua internaţională a muncii
Iunie/Iulie Rusaliile 60 40 Duminica Rusaliilor (a 50-a zi de Paşte) şi ziua următoare
15 august Adormirea Maicii Domnului 30 70 Introdusă, ca şi Rusaliile, drept sărbătoare legală prin Legea 202/2008
1 decembrie Ziua Naţională (Ziua Marii Uniri) 10 90 Sărbătorirea desăvârşirii Unităţii Naţioale (Unirea Transilvaniei cu Regatul României, formarea României moderne (1918)
25/26 decembrie Crăciunul 50 50 Două zile †

† Două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora. Legea 202/2008, ca şi forma anterioară a art. 134(1) din Codul Muncii, nu precizează dacă respectivele 2×3 zile înlocuiesc zilele libere definite explicit (Paştele, etc.) sau se adaugă acestora.

Alte sărbători oficiale:

Data Nume J L Observaţii
24 ianuarie Ziua Unirii 20 80 La 24 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn şi al Ţării Româneşti.
8 martie Ziua Femeii 100 0
Mai/iunie Ziua Eroilor (Înălţarea Domnului) 25 75 A 40-a zi de la Paştele ortodox
1 iunie Ziua Copilului 90 10
26 iunie Ziua Tricolorului 50 50
29 iulie Ziua Imnului naţional 50 50 Data când Deşteaptă-te, române! a fost recitat pentru prima oară, în 1848 la Râmnicu Vâlcea
8 decembrie Ziua Constituţiei 50 50 Referendumul ţinut în 1991, privind Constituţia României

Festivaluri şi sărbători tradiţionale:

Data Nume J L Observaţii
24 februarie Dragobetele 90 10
1 martie Mărţişorul 90 10

Alte sărbători:

Data Nume J L Observaţii
25 octombrie Ziua Armatei 50 50 Nu este o sărbătoare publică naţională. Ţinută de Armata Română, în aniversarea eliberării oraşului Carei, ultimul oraş aflat sub ocupaţie în perioada celui de-al doilea război mondial.

Domnule Preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Patriei,

Colegii noştri din Republica Cehă ne-au adus la cunoştinţă că în perioada 2 august – 21 septembrie 2009, un anume Birou de Cercetări Melodramatice, fondat de două cetăţene ale României, şi-a desfăşurat activitatea la Galeria Klatovy din Klenová. Acest Birou de Cercetări Melodramatice şi-a propus, cităm dintr-un mail trimis de bordul biroului către cetăţeanul străin, domnului Igor Mocanu, ca „pornind de la cazul particular al unor fotografii găsite” în arhiva răposatului nostru coleg, domnul Marian Ghirţoiu, iubitor de frumos şi redutabil monteur de negative la Studiourile Sahia Film, „să analizeze melodramatizările din spaţiul public românesc”, „plus imaginea femeii şi posibilul ei rol ameninţător”, aşa cum reiese el din cazul Monei şi Lisei Stănescu, dar şi „veşnica frică masculină de telenovelizare a culturii oficiale / reci şi frica de «cădere în melodramatic» exprimată deseori în presa românească, dar cultivată cu sfinţenie în acelaşi timp”. Corespondenţa BCM cu Igor Mocanu a fost pusă sub urmărire strategică şi informaţională.

În acest context şi luînd în considerare cele expuse mai sus, Serviciul Român de Informaţie aduce în atenţia CSAP intenţia de a coopera strategic cu Biroul de Cercetări Melodramatice. În acest scop, avem de gînd să aplicăm strategia celor 3 paşi:

  1. Infiltrarea unui agent SRI în corpul BCM.
  2. Conjugarea membrilor BCM cu obiectivele SRI.
  3. Promulgarea unei legi privind cooperarea SRI cu BCM.

Proiectul de lege care va reglementa cooperarea strategică a SRI cu BCM va trebui să ţină cont de următoarele aspecte:

  1. Legea se va promulga numai prin ordonanţă de urgenţă.
  2. Textul legii va conţine accentele necesare privind cooperarea strategică şi informaţională pentru achiziţia de intelligence nou.
  3. Legea va prevedea pentru viitorul apropiat filializarea naţională şi internaţională a BCM.

Domnule Preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Patriei,

În numele Serviciului Român de Informaţii, solicit includerea pe agenda CSAP data şi locul desfăşurării întrunirii pentru a discuta cele expuse mai sus, cît şi pentru citirile în plen ale textului legii.

Cu deosebită consideraţie,

Director SRI – Amiral Acula.

Text publicat în raportul B.C.M.


[1] Informaţie de gradul I, II şi III – informaţii de interes total pentru SRI şi CSAT (I), informaţii voalate, pervertite în exigenţele audienţei (II), informaţii inutile (III), (n.red.).

One response to “Viaţa celorlalţi. Proiect de lege privind cooperarea strategică a SRI cu BCM

  1. Pingback: Tweets that mention Viaţa celorlalţi « Igor Mocanu -- Topsy.com·

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.