Biroul de Cercetari Melodramatice – lansare oficiala


BCM1_Page_1

BIROUL DE CERCETARI MELODRAMATICE

anunta deschiderea unui sediu temporar laGaleria Posibilain perioada 24 septembrie – 3 octombrie

Lansarea oficialacu protocol va avea locjoi, 24 septembrie 2009la ora18.00.

Program cu publicul:

joi – sambata 16.00 – 20.00

Scurt istoric

Biroul de Cercetari Melodramatice este o institutie independenta infiintata in anul 2009 in vederea analizei unei arhive recent descoperite, ale carei piese centrale sunt cadre din pelicula unor filme pierdute din anii 40 necunoscute pana in prezent. Filmele si povestea ce le insoteste, salvate de un anume domn Ghirtoiu, au dus la dezgroparea unui important val din cinematografia romaneasca postbelica avand ca figuri centrale doua femei: surorile Stanescu.

Misiune

Pornind de la acest prim caz propus colaboratorilor nostri spre investigare, ne propunemstudiul riguros al fenomenului melodramatic in toate aspectele acestuia. Principalul obiectiv al Biroului este deconspirarea melodramatizarilor din diferite contexte sociale si inlesnirea accesului general al publicului la rezultatele cercetarii.

Reprezentantele Biroului, Alina Popa si Irina Gheorghe vor sta la dispozitia vizitatorilor la deschidere, precum si sambata 26 si duminica 27 septembrie, orele 16 – 20 pentru orice lamuriri in ceea ce priveste studiile biroului. De asemenea, accesibile tuturor vor fi arhiva, precum si Raportul de activitate pe anul 2009 al Biroului, realizat cu sprijinul colaboratorilor nostri: Iulia Anghel, Octav Avramescu, Sebastian Big, Gabriela Eftimie, Rhea K., Claudiu Komartin, Igor Mocanu, Cristian Nae, Cosmin Neaga, Stefan Tiron.

Biroul de Cercetari Melodramatice primeste cazuri noi pe care se ofera se le investigheze in masura in care acestea corespund cu obiectul sau de activitate.

Dorim sa multumim cu aceasta ocazie institutiilor partenere, care au cedat temporar piese de mobilier din stocul propriu, si prin bunavointa carora Biroul isi poate desfasura acum activitatea zilnica. Aceste institutii sunt considerate de importanta majora pentru obiectul nostru de studiu: Institutul Cultural Roman, Administratia Fondului Cultural National, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Goethe-Institut in colaborare cu Frankfurter Buchmesse, Muzeul de Istorie si Muzeul Municipiului Bucuresti(CNSAS a refuzat solicitarea din pacate, desi era considerat printre reperele strategice ale Biroului).

One response to “Biroul de Cercetari Melodramatice – lansare oficiala

  1. Pingback: Twitted by EdituraCartier·

Comentează

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.